12. desember 2010

Familie, masse god mat, fint vær og Skeikampen...

... = en vedig koselig helg.

I helgen var jeg på hyttetur med familien på Skeikampen. Vi hadde leid hytte, den var vedig fin og veldig stor. Det var 8 soverum (sengeplass til 20 stk), to bad nede og en do og vask oppe, stor stue (med to sofagrupper og langbord med pass til 20 stk) og en liten kjøkkenkrok i den store stua.
Utsikten fra stuevinduet på hytta...

Fredagen, når alle omsider hadde kommet seg opp på hytta, koste vi oss med taco og godt drikke. Lørdag etter frokost kledde vi godt på oss for noen timer ute i det fine været. Merete (min tremenning) og hennes samboer Erik tok med seg snowboard og slalåmski for noen timer i bakken. Mamma, Heidi og Mona, mamma sine kusiner, Ingeborg og Karoline, mine tremenninger og jeg tok bena fatt og gikk bort til skianlegget, en tur på ca. 2,5 km. Helene og Lars Erik (datter og samboer til Karoline) slappet av og passet på hytta mens vi andre var ute.
 Heidi, mamma og Mona - spreke damer på tur.

Lørdags kvelden var det masse god mat. Alle hadde med seg "litt" hver og til sammen hadde vi mat til ihvertfall dobbelt så mange. På menyen sto det bl.a.: Ribbe, medisterkaker, julepølse, egg og røklaks/ansjos, potetsalat, rødbetsalat, leverpostei m/stekt bacon og sopp, rakfisk og mye annet godt.
Restene etter vi var ferdig med å spise... Ser jo nesten urørt ut.

Når det er med lærere på tur er det alltid morsomme aktiviteter. I år fikk alle beskjed om å ta med seg en liten pakke hver. Før middagen på lørdagen fikk vi beskjed om å tenke ut et spm om oss selv... Allerede her begynte jeg å bli veldig skeptisk!!! Da spm var besvart og de som svarte riktig hadde valgt seg pakken de hadde lyst på gikk vi over til runde to.
Pakkene og terningen

I runde to ble det brukt en soir terning. Hvis en fikk 1, 2 og 3 øyne på terningen kunne en velge seg så mange pakker som øynene viste. På 4, 5 og 6 måtte en gi en pakke til personen som satt antall øyne til venstre for seg. Noen pakker var mer atraktive enn andre og byttet eier flere ganger. Nå fikk vi pakke opp pakkene vi hadde foran oss, men enda var vi vsist ikke ferdig...

I runde 3 var det samme opplegget med terningen, men denne gangen så vi jo hva vi kunne ta/få. Jeg endte til slutt opp med ingen pakker, men snille Ingeborg ga meg en liten trøstepremie (vingummi som lå oppi en kopp hun fikk). En utrolig artig lek, Karoline! Flott med noen kreative i familien.

Etter frokost på søndagen, som for det meste besto av rester fra lørdagen, ble det kun tid til pakking og rydding da vi måtte være ute av hytta kl 12.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar